Великдень. Історія Великодня для дітей

Великдень. Історія Великодня для дітей

Як розповісти дітям про свято Великдень? Запропонуйте дітям ось таку цікаву історію про свято Пасха з віршами.

Пасха

Сьогодні яскравіше світить сонце,

Сильніше вітер б’є в віконце,

І крик мчить до небес:

” Христос воістину Воскрес! “

Воскресіння Христового

Оленка і Саша сьогодні дуже зайняті. Мама дозволила їм розмалювати писанки до Великодня. Спритно працюють діти. Будуть на яйцях і сонечко, і дерева, і хвилі! А мама з бабусею на кухні паски печуть. Бабуся пообіцяла, що, поки тісто буде вистаїваться, вона розповість історію цього свята.

Слухайте і ви.

Пасха Світле Христове Воскресіння . Це головна подія в духовному житті християн отримало назву Свята свят, царя днів. Готувалися до нього 7 тижнів 49 днів. А тиждень перед Великоднем називалася Великим, або Страсним. Великий Четвер день духовного очищення, прийняття таїнства причастя. Страсна П’ятниця нагадування про страждання Ісуса Христа, день смутку. Велика Субота день очікування, у церкві вже читають Євангеліє про Воскресіння. Пасха неділю, коли ми святкуємо Воскресіння Спасителя.

Син Божий прийшов у цей світ, щоб врятувати людей. Він проповідував Любов і Царство Небесне, створював багато чудес, зцілював і воскрешав людей. Ти ж пам’ятаєш різдвяну історію? Появі Христа багато раділи. Але були й ті, які не вірили в його святість. Вони намагалися перешкодити Ісусу розповідати про Царство Бога. Серед вождів того часу було багато таких, які ненавиділи Христа і бажали від Нього позбутися. Юда, один з учнів Господа, вирішив передати Христа цим злим людям. Він підійшов до свого Вчителя і поцілував Його. Це був знак. Ісуса негайно взяли під варту. А Юда за це отримав 30 срібних монет. Таким чином, він продав свого Вчителя.

Ісуса допитували перед синедріоном вищим іудейським судом. Старійшини і судді шукали докази, щоб засудити Ісуса. Над ним знущалися, але він терпів.

Зрештою Його засудили на страту. Це було страшне подія. Ісуса розіп’яли на хресті на горі Голгофа. Коли він помер, земля здригнулася, почали розпадатися скелі. Це сталося в п’ятницю. Тепер ми цей день називаємо Страсного П’ятницею. У цей скорботний день треба молитися.

Коли пройшла субота, вночі, на третій день після своїх страждань, Господь Ісус Христос ожив, воскрес із мертвих. У неділю вранці прийшли жінки з пахощами, щоб змастити тіло Спасителя. Але замість Нього побачили Ангела. Він сповістив про Воскресіння Господнє: ” Не бійтеся. Я знаю, що ви шукаєте розп’ятого Ісуса. Але не слід шукати Живого серед мертвих. Він воскрес, як і обіцяв вам. Ідіть і розкажіть учням Ісуса, що Він воскрес із мертвих і чекає їх “.

Радість охопила людей. З тих пір ми святкуємо Пасху свято Відродження. Господь переміг смерть і показав, що для тих, хто в Нього вірить і живе згідно Його заповідей, немає ні смерті, ні пекла.

Готуючись до Великодня, люди сповнюються радості і віри. З Чистого Четверга починається улюблене дійство розфарбовування та розпис яєць. У прості візерунки вкладено багато сенсу. Хвилясті лінії це моря-океани. Коло яскраве сонечко. За традицією, готові крашанки і писанки складали на свіжу пророслу зелень вівса, пшениці, а іноді на ніжно-зелене листя салату, які спеціально вирощували до свята. Соковита зелень і яскраві кольори великодніх яєць створювали святковий настрій.

А коли мама випікає паски, у всьому вдома коштує солодкий аромат ванілі, родзинок справжнього свята!

У ніч Воскресіння Христа відбувається святкове богослужіння (Великодня Служба Божа). У красивих кошиках до церкви несуть різні страви паски, сир, масло, які символізують благополуччя, писанки і крашанки. В кошик кладуть сіль символ мудрості. Урочиста процесія з співочим і священиком благословляє людей.

Повернувшись додому, люди розговляються їдять смачну їжу після Великого посту. Багатий пасхальний стіл є символом небесної радості і вечері Господньої. На великодній сніданок збираються найближчі родичі. Господар підходить до гостей з побажаннями та словами ” Христос воскрес! Raquo ;, а потім цілує кожного. Відповідати треба так: ” Воістину воскрес! ” Свячёное яйце нарізають на стільки частин, скільки присутніх осіб. На столі горить свічка як нагадування про світлості цього дня. Починати великодній сніданок обов’язково треба з паски. Навіть крихти цього хліба, які впали на підлогу, ні в якому разі не можна викидати.

Всю Світлий тиждень триває свято. У селах був звичай: увечері скрипалі ходили по селах і під вікнами грали на честь Христа.

Вірші про Великдень для дітей

Схоже:

  • великдень для дітей
  • розповді для дітей про великдень
  • історія великодня для дітей
  • вірші про великдень для дорослих
  • великдень текст розповідь вірш
  • великдень для дітей понтамими
  • вірші про великдень дітям три рочки
  • вірші на великдень для дорослих
  • стрсна пятниця розповідь для дітей
  • басні про великдень для дорослих