Хто такий Бог? Як пояснити дитині

Хто такий Бог? Як пояснити дитині

А хто такий Бог?

Таке питання навряд чи варто в сім’ї, де і мама і тато люди віруючі. Однак переконаним атеїстам або «атеїстам через примус», якими є багато сучасних батьків, які виросли в часи жовтенят і піонерів, доводиться складніше.

Їм доводиться будувати свої пояснення на те, як представляють Бога світові релігії.

Зверніть увагу, виразами ми звикли користуватися: «Слава Богу», «Не дай, Боже», «Бережи тебе Господь», «Господи, помилуй!». Вони дісталися нам від наших бабусь, а тим від їхніх бабусь.

Деякі люди вірять, що Бог це такий ідеальний дух існував завжди і створив все на світі. (Хоча Бог не-фізичної форми, а отже, не має статі, про Бога, проте, прийнято говорити в чоловічому роді.)

Люди які вірять в Бога вважають, що він (Бог) створив все живе і не живе навколо. Деякі вважають, що Бог всемогутній і йому відомо все. Віруючі люди дотримуються своєї віри і вірять що душа людини, який вів праведне життя на землі (безгрішний), після смерті відлітає на небеса до Бога.

Багато поширені в світі релігії іудаїзм християнство, іслам. проповідують нам про те що існує єдина вища сила (в християнстві та іудаїзмі це звичайно Бог, в ісламі Аллах). Але існує багато релігій, в яких богів багато. Індуїзм (сповідують багато людей в Індії), оповідає нам, що богів дуже багато, але всі ці божества це частини одного Бога, якого називають Брахма.

Питання, що стосуються віри, дуже важливі й тонкі. Дитині ще не під силу осмислити Деякі речі, і якщо ви у відповідь на дитяче питання «А де живе бог? Відповісте: «На небесах», – то будьте впевнені, що дитина обов’язково поцікавиться, чи бачать його космонавти.

Перш ніж говорити з дитиною на духовні теми, дорослі самі повинні визначитися в своїх переконаннях.

Схоже:

  • дитяче запитання хто такий бог
  • хто такий Бог?відповідь дитини
  • як пояснити дитині хто такий бог